Budapest, 2022. május 9. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. Mellette Hende Csaba, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese. MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetések

A Fidesz frakcióvezetője szerint a „dollárbaloldal” veszélyes álhíreket terjeszt a bankbetétekkel kapcsolatban, ezzel segédkezve a forint elleni támadáshoz.

Hirdetések

Kocsis Máté internetes fórumán azt írta: az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a „dollárbaloldal” a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket. Ezek az állítások egyrészt valótlanok és súlyosan sértik az ország, illetve a magyar állampolgárok érdekeit, másrészt az ilyen rémhírek terjesztése bűncselekmény, melyekkel kapcsolatban a rendőrség már nyomozást indított – hangsúlyozta.
Kilátásba helyezte, hogy haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményez a DK-s Varju László – és a kijelentésit közlő médiafelületek – ellen, ha az ellenzéki politikus megtartja a témában péntekre tervezett sajtótájékoztatóját.
A kormánypárti frakció vezetője szerint jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra forint elleni támadást készítenek elő „több irányból”, melyhez a „külföldi megrendelők kérésére a hazai „dollárbaloldal” is kézzel fogható segítséget nyújt”.