Hirdetések

A Salgótarján Rendőrkapitányság járőrei a megyeszékhely belterületén fogták el a grúz embercsempészt.

Hirdetések

A rendőrkapitányság egyenruhásai Salgótarján Budapesti úton észleltek egy német hatósági jelzésű személygépkocsit 2022. december 16-án 07 óra 40 perckor, azonban annak vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. A gépjárművet az egyenruhások a Salgótarján Május 1. útig követték, ahol az megállt, azonban annak vezetője a személygépkocsit hátrahagyva elszaladt. A grúz férfit a rendőrkapitányság járőrei egy közeli parkolóban pár percen belül elfogták. Az egyenruhások a német honosságú járműben további 8 fő külföldit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Nem sokkal korábban, 7 óra 38 perckor a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a 21-es számú főút 51-es kilométerszelvényében, a lucfalvai elágazónál ellenőriztek egy lengyel honosságú gépjárművet. A járműben 2 fő grúz állampolgár tartózkodott, akiket a rendőrök elfogtak. A rendőrség vizsgálja ennek a két grúz férfinak az embercsempészés bűncselekmény kapcsán betöltött lehetséges szerepét is.

A rendőrök az embercsempészt és a 8 külföldi férfit előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett miatt büntetőeljárást indít.