Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az 55 éves férfi ellen, aki két idős embert is kifosztott Balassagyarmaton.

Hirdetések

A vád szerint a férfi 2022. május elején egy délelőtt szóba elegyedett a balassagyarmati piacról gyalogosan hazafelé tartó 76 éves férfival, és megtudta a gyanútlan beszélgetőtársától, hogy egyedül él. Ezután a sértett hazament balassagyarmati otthonába, ahol még a délelőtt folyamán a tévé előtt elaludt. Eközben a vádlott elment a házához, kiakasztotta a kaput belülről támasztó rudat, amit magához is vett, majd a nyitva lévő házba is bement.

Bent észlelte, hogy a sértett alszik, átkutatta a lakást, majd ellopott egy mobiltelefont és más használati tárgyakat.

2022. augusztus 22-én kora délután a vádlott Balassagyarmat belvárosában meglátta, hogy 75 éves mozgáskorlátozott ismerőse elesett az elektromos kerékpárjával és a földön ül. Odament hozzá, és bár a sértett felszólította, hogy hagyja békén, a férfi a 100.000 forint értékű arany nyakláncát kitépte a sértett nyakából, majd a földön hagyta az amputált lába miatt védekezésre képtelen sértettet.

2022 augusztusának egyik éjszakáján a vádlott egy balassagyarmati étterem épületébe jutott be úgy, hogy a magával vitt létrával a konyhaablakhoz mászott és szétvágta a szúnyoghálót. A konyhába érkezett, ahonnan 13.000 forint értékben élelmiszereket lopott.

A büntetett előéletű, korábban rablás miatt is elítélt férfit – aki a tárgyalását letartóztatásban várja –  az ügyészség két rendbeli kifosztás bűntettével és lopás vétségével vádolja, ami miatt börtönbüntetésre tett indítványt a Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Hirdetések