Hirdetések

Ma este megjelent a Magyar Közlönyben a nagycsaládosokat érintő autóvásárlási program egyes módosítása, de a leglényegesebb nem változott: az igénylés határideje. Azonban az otthonfelújításra felvehető támogatásról nem ír a közlöny, ezért logikusnak látszik, hogy három nappal az elszámolási határidő előtt már biztosan látható, hogy nincs tovább.

Hirdetések

Azok a gyermeket nevelők, akik otthonfelújításra támogatást vettek igénybe, mindenképpen számoljanak el 2022. december 31-ig, mert rájuk nem vonatkozik semmilyen módosítás! Egyetlen kivétel történt ennek kapcsán, amely a támogatást igénylő méltányossági engedményre vonatkozik a magzat elhalásának vagy halva születésének, vagy a gyermek halálával összefüggésben.

Illetve másik változás, hogy ha az otthonfelújítás csak napelem vagy napkollektor cseréjével vagy új telepítésével jár, akkor is változhat a határidő.

Mindkét fenti esetben 2023 március végéig lehet igényelni a vonatkozó támogatást.

A nagycsaládosok gépkocsivásárlási támogatása is véget ér ez év végén, amelyre 2,5 millió forintot adott a kormány, vagy legfeljebb a vásárlási ár 50%-át.