Hirdetések

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozóinak sikeres nyomozása nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett ügyében.

Egy 33 éves dejtári férfit fogtak el a balassagyarmati nyomozók, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. december 2. és december 3. közötti időszakban ajtóbefeszítés módszerével bement a Balassagyarmat külterületén lévő autószerelő műhelybe, és onnan szerszámgépeket és autóalkatrészeket tulajdonított el. Távozása közben az egyik lopott kisgéppel levágta és magával vitte a műhely előtt javítás miatt leállított személygépkocsi katalizátorát. Az ellopott tárgyak összértéke megközelítette a 900 ezer forintot.

A sikeres adatgyűjtés eredményeként a Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói elfogták az elkövetéssel gyanúsítható férfit, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A dejtári lakost a hatóság tagjai őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen. A kutatások során az eltulajdonított értékek részben előkerültek. További nyomozási cselekmények lefolytatása során a nyomozók 2023. január 9-én előállítottak egy 25 éves dejtári és egy 21 éves ipolyvecei férfit is, akik a jelenlegi adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatóak, hogy a bűncselekmény elkövetésében társtettesként vettek részt. A két gyanúsítottat a hatóság tagjai szintén őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen.