Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki ittasan inzultálta a bátonyterenyei közterület-felügyelőket.

Hirdetések

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. május 9-én délutáni ittasan, botorkált Bátonyterenyén, az Ózdi út úttestjén, a közlekedő járművek között. A közterület-felügyelőként szolgálatban lévő két sértett ezt meglátva a balesetveszély elhárítása végett a szolgálati autóval a férfi mellé hajtott és intézkedés alá vonták. A vádlott az adataira irányuló kérdésre nem válaszolt, személyi igazolvánnyal nem igazolta magát, ellenben a nőnemű sértettet inzultálta és megpróbálta megölelni. A nő a mozdulat elől kitért, és – rosszul lépve – a járda mentén húzódó füves árokba esett.

A vádlott ezután elindult, a felügyelők gyalogosan követték, mire hirtelen hátrafordult és bal kézzel a nő arca felé ütött, de mivel a sértett elhajolt, így csak a vállát érte az ütés. A vádlott ezután a másik – férfi – felügyelőt trágár kifejezésekkel szidalmazta és fenyegette.

A közterület-felügyelők  ezután kihívták a rendőrséget, akik a férfit előállították és büntetőeljárást indítottak ellene.

A közterület-felügyelők a törvény értelmében munkájuk ellátása során kiemelt büntetőjogi védelmet élveznek, ezért az ügyészség az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztés büntetést a büntetlen előéletű férfivel szemben, valamint kötelezze az eljárás során keletkezett 218.866 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.