Hirdetések

Martina nevű olvasónk küldött képet ma késő délután a balassagyarmati Tescoban uralkodó állapotról. Leírása szerint szinte már jellemző, ami történik, de változást nem tesznek az áruházban. Nem csak ő mérgelődött, a sorban anyukák várták, hogy gyerekeikkel együtt mielőbb kijussanak az épületből.

Hirdetések

Már csak emlék, amikor még szinte minden kasszában ember ült a kétezres évek végi balassagyarmati Tescoban. A vállalat – mint számos hasonló profilú üzlet – automata kasszák beépítésével kísérletezik. Ezek előnye, hogy hosszú távon feltehetőleg kevesebb fenntartási költséggel jár, mint egy embert fizetni a munkáért, továbbá egy egységnyi szalagos kassza helyén két ilyen terminál is elhelyezhető, vagyis két vevő képes azonos időben fizetni.

A Tesco szerint az önkiszolgáló kassza csökkenti a várakozási időt. (fotó: fb.com)

Azonban ez sem mindig elég, főként akkor, ha olyan műszaki hibája van a készüléknek, amelyet a kezelő személyzet szakértelem hiányában nem tud megoldani. Sajnos, nem tudtuk meg Martinától, hogy mi lehetett a mai, 15 percnyi sorban állás oka, azonban elegendő a tény, amely szerint hiába próbálkoztak a vevők, nem nyitottak manuálisan működő kasszát a várakozás csökkentésére.

Ezért kérdést tettünk fel a Tesconak arról, hogy a néhány napja nyilvánosságra került létszámleépítési tervük kivitelezése miatt történik-e, amit a balassagyarmati áruházban tapasztalhatnak a vevők, vagy elszigetelt, egyedi esetről van szó. Amint megkapjuk a választ, közöljük.