Hirdetések

50 éves a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar idén, számtalan koncerttel, nagyszabású fellépéssel, stúdiófelvételekkel készülnek a kerek évszámra – mondta el a Megafon rádiónak a kórus vezetője. Lévárdi Beáta azt mondta: az évet Lengyelországban kezdik, majd ezt követően szinten minden hónapban koncertek várják a vegyeskart.

Hirdetések

A teljes évre kiterjedő felkéréseken belül a májusi lesz a várhatóan legnagyobb fellépés, amikor a nemzetközi Erkel Ferenc Kórusfesztiválon számos kórus részvételével ők is műsort adnak, erre az alkalomra több zeneszerző is új darabokat komponál. Az Erkel Ferenc Vegyeskar új stúdióalbumát is ekkor mutatják be először – tudatta a kórusvezető a Megafon rádión keresztül.

Arany évünk van, 50 évesek vagyunk! Méltó ünneplés lesz, Lengyelországban 3 napos koncertkörúttal kezdünk, májusban lesz a csúcspontja az idei munkánknak, amihez zeneszerzők saját, új műveikkel járulnak hozzá, azt hiszem, ez lesz a legexkluzívabb!

– tette hozzá Lévárdi Beáta. A kórus vezetője elárulta azt is, hogy a májusi fellépésükre egyik tanítványuk is komponál egy művet, aki azóta Erkel-díjassá vált.