default
Hirdetések

Az északi városrész közösségi területeinek fejlesztéseként építenek parkolókat Balassagyarmaton. A múlt év végén kialakított gyalogos-kerékpáros útvonal mellett, az Ipolypart utcában lesz új parkolóhely, amelynek kivitelezésével hamarosan végeznek is.

Nem a belvárosi szűkös parkolókínálaton segít az építkezés, hanem az Ipolypart utcában lévő, már északi sportcentrumként ismert területet látogatók hasznára válik majd az új autós parkoló. A bútoráruházzal szemben tizennyolc beállásos parkírozó készül, elsősorban a majdani futókörön sportolók és az új játszóteret látogatók tudnak itt közeli parkolási lehetőséget találni.

A kép bal szélétől a jobb széléig látható vékony vonal az új gyalogos-kerékpáros út részlete, a fotó jobb felén látható az e mellett kialakított parkoló. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Korábban megírtuk, hogy egy gyalogosan és kerékpárral is használható utat is építenek, ennek munkái 2022 végén kezdődtek. A két végpontja a 2021-ben átadott kerékpárutakkal találkozik, ezáltal összekapcsolódnak a bringás szakaszok 5,7 kilométernyi úttá.