Balassagyarmat, 2022.03.13. Balassagyarmati Kábel SE - Pénzügyőr SE, NBII bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, fotó: ipolyinfo.com / Lotharidesz Gábor
Hirdetések

A lejtőn gyorsuló tempóban haladó férfi professzionális kézilabda klub novemberben menedzsmentet váltott, de már távozik is az újonnan megválasztott elnök. Lesz-e bárki, aki képes megállítani a negatív folyamatot? Csak sejtelmes nyilatkozatot kaptunk a témában.

Hirdetések

Cseri Ferenc balassagyarmati sportszakembert novemberben választotta elnökké a Kábel Sportegyesület közgyűlése, vele együtt új elnökség jött létre Demus Dániel, Urbán Ottó, Kürtössy Aladár és Kovács Tamás részvételével.

Cserit két hónap után azzal hívtuk fel, hogy megtudjuk, a Kábel SE NB2-es férfi kézilabda csapatának régen látott rossz teljesítményére sikerült-e javító receptet találni a hamarosan kezdődő tavaszi szezonra, azonban erre már nem ő fog választ adni.

Közben kaptam egy állásajánlatot, amire nem tudok nemet mondani. Egy multinacionális vállalkozás biztonsági tanácsadója leszek a jövőben, az pedig nem egyeztethető össze a Kábel SE-nél betöltött tisztségemmel. De nagyjából két hét múlva már az új elnök személye ismert lesz, ha megválasztja az egyesület azt, akiről szó van, akkor biztosan jó kezekben lesz a klub.

– mondta az ipolyinfo.com érdeklődésére Cseri Ferenc távozó elnök. A leköszönő vezetőtől még megtudtuk: amikor elvállalta a feladatot, tisztában volt azzal, hogy a Kábel SE rossz időszakát be kell fejezni, és újra ki kell tűzni az NBI/B-s tagságot, de azt csak óvatos lépésekkel érhetik el. Azt mondta: idén a minimális cél a bajnokságban való bennmaradás volt, a legjobb eredmény pedig a középmezőnyben való szereplés. Elképzelése szerint három éven belül visszajuthat magasabb osztályba a gyarmati klub.

A leköszönő elnök hozzátette: tudomása szerint távozása után a jobb eredmények elérésében a csapat edzőjét fogja segíteni a balassagyarmatiak előtt jól ismert Urbán Ottó, aki – véleménye szerint – az összetartáshoz rendkívüli energiák mozgatására lesz képes.

A Kábel SE NB2-es férfi kézilabda csapata a 2022/2023-as játékévben az északi csoportban 12 csapat között a 11. helyen áll.