Friss információkkal bővült a felvételi tájékoztató: a felsőoktatási intézmények a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították és új szakokat is meghirdettek – tudatta az Oktatási Hivatal (OH) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra.
Emlékeztettek, hogy a meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában.
A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges – tették hozzá.
Jelezték azt is, hogy ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek.
A közlemény szerint a 2023 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg.
Alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek – általános felvételi követelményként – nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Bizonyos szakok – a korábbi években közzétett – érettségi követelményeihez képest az intézmények elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett – ezek listája szintén a tájékoztatóban olvasható – sorolták.
Továbbá megszűnik a jogszabályi minimumponthatár – tették hozzá.
A felvételi eljárásról valamennyi tudnivaló a felvi.hu honlapon olvasható – áll az Oktatási Hivatal közleményében.