Hirdetések

Országszerte ismertté vált a Tesco elbocsátási terve, azonban igyekeztek eloszlatni a rémhírt, amely szerint csoportos létszámleépítést fontolgatnának. Az eddig ismert magyarázat szerint azért nincs szó tömeges elbocsátásról, mert számos alkalmazott számára új munkakört ajánlottak fel. Ha a dolgozók élnek a lehetőséggel, maradhatnak a Tesconál.

Hirdetések

Január 22-én közöltük, hogy a magyarországi Tesco elbocsátásokat jelentett be. A Világgazdaság című újság azt is megírta, hogy hetek óta tartó leépítési folyamat van a társaságnál, de azok részleteit máig sem ismerették.

Az ipolyinfo.com kérdést fogalmazott meg a Tesco-nak, hogy az eddig megismert információk alapján mennyiben befolyásolja majd az átalakítás a balassagyarmati áruházat, és várhatók-e leépítések vagy éppen fejlesztés történik majd.

A társaság kommunikációs munkatársa válaszában arról írt, hogy a jelenlegi átalakítás inkább technikai jellegű erőforrás átcsoportosítás, amely főképp a Tesco irányítását végző osztályokra vonatkozik. Nagy-Peidl Adrienn úgy fogalmazott kérdésünkre:

Az átalakítás az áruházak régiós irányítását, támogatását érinti; az áruházakat nem.

Vagyis a balassagyarmati áruházban folyó munkára nincs kihatással, ezért a korábban kiadott nyilatkozatukat annyiban módosították ezúttal, hogy a menedzsmentet érintő változásról van szó.

Hirdetések