Hirdetések

Több új szakot indít a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a 2023/24-es tanévben az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, a Mérnöki Karon, illetve a Természettudományi és Informatikai Karon – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Hirdetések

A közlemény szerint az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudomány területektől kezdve a gazdaságtudományok, informatika, jogi, pedagógusképzés, sporttudomány, műszaki és művészet, művészetközvetítés területeken át egészen az orvos- és egészségtudomány, valamint a társadalom és természettudomány területekig.
Az új szakokkal az intézmény célja, hogy minden jelentkező az aktuális élethelyzetének, tudásának és előképzettségének megfelelő területen szerezzen életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot, növelve az SZTE-n végzett hallgatók munkaerőpiaci sikerességét. Az SZTE 13 képzési területen több mint 550-féle képzést kínál leendő hallgatóinak.
A 2023/2024-es tanévtől az intézmény új szakként az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon egészségügyi menedzser mesterképzés indít levelező tagozaton. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon négy féléves könyvtárostanár mesterképzést, valamint szintén négy féléves természettudomány-környezettan szakos tanár mesterképzést indítanak, mindkettőt levelező tagozaton. A Mérnöki Karon táplálkozástudományi mesterképzés indul levelező tagozaton. A Természettudományi és Informatikai Karon pedig geoinformatika mesterképzésre jelentkezhetnek a leendő hallgatók nappali és levelező tagozaton.

Hirdetések