Hirdetések

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntett, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves őrhalmi férfival szemben.

Az őrhalmi lakos 2022. november 22-én a délelőtti órákban betért a Salgótarján belterületén található áruházba. Az üzletben magához vett három üveg nagyértékű szeszes italt, amelyekkel a próbafülkébe ment, ahol azokról az áruvédelmi eszközt eltávolította. A férfi a ruházata alá rejtett értékekkel együtt fizetés nélkül megkísérelt távozni, azonban cselekményét a dolgozók észlelték és a bejáratnál megállították. A gyanúsított a szeszes italok megtartása érdekében erőszakos magatartást tanúsított az alkalmazottakkal szemben, velük dulakodni kezdett és lökdöste őket. Az erőszakos cselekményét követően a férfi az alkoholos italokkal együtt elszaladt a helyszínről.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy december 30-án két alkalommal használt jogosulatlanul egy előzőleg ellopott SZÉP kártyát. Két salgótarjáni üzletben is költekezett, amellyel a sértettnek összesen 90.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított ezeken kívül 2023. január 5-én a fővárosban is követett el bűncselekményt. Budapesten, a XV. kerületben bement az üzletbe, ahol a nála lévő sporttáskába 18 hangszórót rejtett és onnan fizetés nélkül távozott. Cselekményével közel 150.000 forint értékben kárt okozott a sértettnek.

A salgótarjáni rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az őrhalmi lakos korábban többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos cselekményeket, amelyek vonatkozásában vele szemben büntetőeljárásokat folytattak le, illetve jelenleg is nyomozás van ellene folyamatban, így a hatóság tagjai őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Hirdetések