Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy grúz embercsempész letartóztatását.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint a 46 éves férfi 2023. február 3-án, délután a közlekedési balesetet okozott Karancslapujtőn egy magyar rendszámú gépkocsi vezetőjeként. Miután meggyőződött arról, hogy a balesetben érintett másik gépjármű vezetője és utasa nem sérült meg, és tudatosult benne, hogy rendőri intézkedésre számíthat, a gépkocsija rakterét kinyitotta, és abból kiengedett legalább öt személyt, akik a baleset helyszínéről gyalogosan eltávoztak.

Utóbb megállapítást nyert, hogy az iratok nélküli utasokat a grúz férfi Magyarország déli határától Szlovákiába kívánta szállítani, azaz segítséget nyújtott nekik az államhatár illegális átlépéséhez, ezért a rendőrség őrizetbe vette és embercsempészés bűntettével gyanúsította meg, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a rendőri előterjesztést megalapozottnak tartva indítványt tett a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírájához a férfi letartóztatása iránt, a bíróság pedig a szökés veszélye miatt az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszerintézkedést.