Hirdetések

Göd polgármestere sikeres időszakot zár le, de nem bírja tovább, mert a Fidesz és az ellenzék is kikészítette őt. Balogh Csaba közben kilépett a Momentumból is. Időközi önkormányzati választás lesz.

Hirdetések

Balogh Csaba 2019-ben ellenzéki összefogással lett polgármester a Pest vármegyei településen. Megválasztása után röviddel konfliktusok terhelték az önkormányzat működését, amely miatt az összefogásra kényszerült ellenzéki pártok egység bomlasztani kezdte.

Több, mint három év küzdelem után mélységes fájdalommal, de le kell adnom a polgármesteri mandátumomat. Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet.

– közölte pénteken este internetes fórumán a lemondott gödi polgármester. Majd Balogh így folytatta:

Ha csak én szenvednék, valószínűleg tűrném még tovább is. De gondolnom kell a családomra. Bár nem vállalok tovább politikai szerepet, mindazok számíthatnak a segítségemre, akik kiállnak azért, hogy Magyarország újra egy demokratikus, fejlődő jogállam lehessen, ahol a kormány nem tart rabságban, és nem áldoz be egy egész várost a saját hatalmuk érdekében.

Balogh Csaba nem csak településvezetői jogáról mondott le, korábban már a Momentumból is kilépett. Gödön új polgármestert fognak választani az ott élők, majd pedig 2024-ben új önkormányzati választások következnek.