Hirdetések

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte három férfi letartóztatását, akik Nógrádmegyer területén néhány nap leforgása alatt jó néhány bűncselekményt követtek el.

Hirdetések

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik, fiatal kora ellenére már rovott múltú férfi 2023 januárjában átvágta egy ingatlan drótkerítését, majd ellopott egy falra rögzített szarvasagancsot és egy kerékpárt. A következő napokban egy tárolóépület oldalát bontotta meg, és bentről fűtésszereléshez használt réz elemeket, villanymotort és gázpalackokat lopott el. Pár nappal később egy járműjavító telephelyre is bemászott, egy ott álló tehergépjárműből GPS-eszközt és vadászkést, valamint akkumulátort vitt el.

Fotó: police.hu

A sorozatos lopások után január 29-én, éjszaka, két társával visszament a szerelőműhelyhez és a szervizelésre váró járműveket felnyitották. Kutatásuk eredményeképpen jelentős mennyiségű zsákmányt szereztek: akkumulátorokat, gépjármű alkatrészeket, munkaruházatot és szerszámokat, valamint megpróbáltak elvinni egy rádiós fejegységet és egy hidraulikus emelőt is, azonban ezeket végül a telephelyen hagyták.

A zsákmányolt dolgokkal egy autóba ültek, beindították, majd menekülés közben nekihajtottak egy másik személygépkocsinak, azt az útjukból félretolva egy kerítésoszlopnak mentek neki, végül sikerült kijutniuk a telephelyről. A megrongálódott járművel a falu területén közlekedtek egy ideig, végül a lopott holmikkal együtt hátrahagyták.

Fotó: police.hu

Cselekményeikkel 460.000 forintos kárt okoztak a sértetteknek, további közel 900.000 forintot tesz ki a rongálással okozott kár.

Az ügyészség jármű önkényes elvétele, több rendbeli lopás és rongálás bűntette miatt indítványozta a három gyanúsított letartóztatását. A Balassagyarmati Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a kényszerintézkedéseket.