Hirdetések

Több százezer forint gyűlt össze a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola idei szülők-nevelők bálján. A pénzt az intézményt támogató alapítványnak ajánlották fel az adakozók.

Hirdetések

Szülők és pedagógusok, összesen kétszáztízen ünnepeltek együtt farsang idején, a Kiss Árpád Általános iskola hagyományos bálján a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az est során összesen ötszázezer forint készpénzt ajánlottak fel a bálozók a Kiss Árpád Nevelési Alapítvány javára.

Polgárné Balla Ildikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke arról tájékoztatta az iskola intézményvezetőjét, hogy az adományokat már befizették a civil szervezet bankszámlájára, gyarapítva az eddig összegyűlt összeget.

A felújításra váró „alsó” pálya a Kiss Árpád Általános Iskola udvarán egy korábbi képen. (fotó: kiss-bgyarmat.edu.hu)

Gálné Percze Katalin intézményvezető az ipolyinfo.com érdeklődésére megjegyezte:

Ez a felajánlás hatalmas összeg, és nagy öröm számunkra, hogy sokan gondolják fontosnak a Kiss Árpádban folyó munkát. Az alapítvány az iskolát támogatva most azon dolgozik, hogy a Palóc Ligethez közeli sportpálya felújítására összegyűjtsön minden pénzt. A kosárlabda palánk életveszélyes, azt nem használjuk, és azt szeretnénk, hogy a felújítást követően több funkciós sportpályaként működjön tovább.

Az intézményvezető elmondta: öt millió forintot meghaladó fejlesztésről van szó, amelynek pénzügyi fedezete részben rendelkezésre áll, de a teljes összeg előteremtéséhez valószínűleg szükség lesz pályázati támogatásokra.

Gálné Percze Katalin hozzátette: a Kiss Árpád Nevelési Alapítvány a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlására is jogosult, ezért kéri és biztatja a szülőket, hogy ha tehetik, döntsenek majd az iskolát támogató civil szervezet javára az adóbevallás elkészítésekor!