Hirdetések

Felháborodott kommentelők vonták kérdőre Benkó Tamást, a Momentum balassagyarmati politikusát amiatt, mert egy programajánlatot azonnal átpolitizált és közölte ismerőseivel, hogy ő az Egészséges erotika című filmet addig nem nézi meg, amíg a kormánypárti közmédia sugározza.

Hirdetések

Benkó – aki civilben középiskolai tanár – az egyik internetes fórumon reagált egy közzétett – és vélhetően humorosnak is szánt – programajánlatra.

(kép: fb.com)

A filmet ajánló Norbert az 1986-ban készült Egészséges erotika című mozi jól ismert kellékét használva hívta fel a figyelmet arra, hogy érdemes egy doboz kefirt is kézbe venni, miközben megy a film 22:50-től.

Ott a kefir! – Pillanatkép a filmből: Rajhona Ádám és Koltai Róbert (fotó: Egészséges erotika)

A közzétett programajánlóra sietve, elsőként tett megjegyzést a Momentumos politikus, aki szerint az M5 kulturális tévécsatorna adásában nincs jó helyen ez a film, ezért biztosan nem nézi meg. Benkó pontos reakciója ez volt:

Majd ha normálisbadón lesz.

Ismerősei és a bejegyzést olvasók rövidesen elárasztották hozzászólását, és kérdőre vonták őt. Benkó világossá tette, hogy azért nem nézi azt az adást, mert „propagandaszennyel van tele”.

A filmet ajánló Norbert így reagált Benkóra:

Azért ez tragikus, hogy kiírok egy egyszerű televíziós programot és azonnal politikai színezetű kommenteket kap. Egy évszázadokkal elmaradt, mocskos, agyonterhelt világ ez, de úgy látom nagyon nehéz lesz tőle búcsút venni, pláne a benne ragadtak fognak hevesen a szívükhöz nyúlni.

Míg egy másik kommentelő szerint teljesen mindegy, hol látható a film, nem a csatornára kell koncentrálni.

Programajánlóból politika lett. (fotó: fb.com)

Benkó Tamás nem csak a Momentum politikusa, hanem a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület nevű baloldali ellenzéki tömörülés által delegált tag Balassagyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális Bizottságában.

Hirdetések