Hirdetések

Az egyik váci boltos megelégelte a lopásokat, és üzent a szerinte érintett körnek egy felirattal. Az egyik vásárlói csoportot kosár használatára kötelezi, a másikat csak szépen megkérte ugyanerre. Egyesek az üzlet bojkottálására buzdítanak: „majd lejjebb vesznek a pofájukból”.

Minden diáknak kötelező kosár használata a boltban – erre hívja fel a figyelmet az egyik váci üzlet tulajdonosa, aki végig nagy betűvel, a szöveget aláhúzva és a mondat végi írásjelet tizenegyszer is kitéve hangsúlyozza – vélhetően – azt a problémáját, ami miatt talán a bevétele és a profitja is rohamosan csökken. A bolti lopások megelőzésére ilyen módon tett felhívás az egyik internetes fórumon hozzászólók egy részének nem csak nem tetszik, hanem sértő is, mert felszólít egy vásárlói csoportot, míg egy másik csoportot csak megkér a kosár használatára.

Kér és kötelez. Az üzletben használni kell a bevásárló kosarat. (fotó: fb.com)

A felirat miatt az érintettek egy része úgy érzi, hogy ártatlanul gyanúsít az üzlet tulajdonosa, míg mások szerint túlkapásról van szó, és rögtön a bolt bojkottálására szólítanak fel.

Ez is egy vélemény: máshol is lehet vásárolni. (kép: fb.com)

A vitától eltávolodva szinte biztosan mindenki tudja, hogy az üzletben történő vásárláshoz kitett bevásárló kosár és kocsi azért van ott, hogy a vásárló ebben a szerepében azokat az eszközöket használva gyűjtse össze a megvenni kívánt termékeket. Amennyiben ez szabály, az alól nincs kivétel.