Hirdetések

Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves szátoki férfi ellen, aki ismerőseivel történt nézeteltérését pofozkodással rendezte, aminek kiskorú gyermeke is tanúja volt.

Hirdetések

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. április 30. napján ittas állapotban megjelent ismerőse házánál, és egy korábbi vitájuk miatt számon akart kérni őt, azonban annak testvére ment ki hozzá. Szóváltásba keveredtek, majd a vádlott tenyérrel arcon ütötte a férfit. Ezután távozni akart, de meglátta a haragosát is, akit hangos szidalmazást követően több alkalommal pofon ütötte. A helyszínről felesége közbenjárására távozott el.

Cselekményének szemtanúja volt a vádlott 11 éves fiúgyermeke is, aki sikertelenül próbálta édesapját visszatartani a bántalmazástól.

Másnap a vádlott megjelent az előző nap felpofozott haragosa apósának házánál, a ház tulajdonosát szidalmazni, fenyegetni kezdte, majd egy karóval betörte a bejárati ajtó üvegét, 26.000 forint kárt okozva.

A vádlott kirívóan közösségellenes magatartására és a gyermek előtt elkövetett erőszakos cselekményre figyelemmel az ügyészség kétrendbeli garázdaság vétsége, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.

A bűncselekmény előkészítő ülésen történő beismerése esetén a rovott múltú férfira – mint különös és többszörös visszaesőre – 4 év fegyházbüntetés, 4 év foglalkozástól eltiltás és 4 év közügyektől eltiltás, valamint a több mint 180.000 forint bűnügyi költség és a sértett kárának megfizetése vár.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.