Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy Nógrád vármegyében működő önálló bírósági végrehajtóval szemben, aki az irodája letéti számlájáról több mint 10 millió forintot utalt át magának.

A vád szerint a bírósági végrehajtóként dolgozó vádlott 2020 októberében a végrehajtói irodája egyedüli tagja, egyben vezető tisztségviselője volt, így rendelkezési joggal bírt a végrehajtói iroda letéti számlája, valamint az iroda költségszámlája fölött is.

2020. októberében végrehajtói ügyszámok megjelölése nélkül, illetve fiktív ügyszámokkal három alkalommal összesen 10,6 millió forintot utalt át a végrehajtói letéti számláról a végrehajtói iroda költségszámlájára annak ellenére, hogy ezen összegek elszámolását megalapozó tevékenység az adott időszakban nem volt, így a költségek elszámolása a cselekmény időpontban nem volt jogszerű.

A vádlott a jogosulatlan utalásokat követően a költségszámláról személyesen is vett fel pénzt, illetve privát bankszámlájára utalt át 7.500.000 forintot.

A 10,6 millió forintot utóbb a végrehajtói irodának visszafizette, így a sikkasztással okozott kár megtérült.

Az ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a végrehajtó ellen, vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés egyidejű kiszabását indítványozva.

Hirdetések