Hirdetések

Tizenöt százalékkal emelik a balassagyarmati önkormányzati szektorban dolgozók fizetését, ha úgy dönt a városi képviselő-testület – jelentette be a város polgármestere a mai ülés előtt. Az ellenzék nevében az egyik képviselő előre közölte: nem fogják támogatni azt a költségvetést, ami ezt tartalmazza.

Hirdetések

Tavaly 20%-kal emelték az önkormányzati érdekeltségekben dolgozók fizetését, idén 15%-kal szeretné tovább emelni ugyanennek a körnek a bérét – Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a pénteki képviselő-testületi ülés előtt adott tájékoztatást a Fidesz-KDNP frakció döntéséről. Azt már a nyilvános ülésen részletezte, hogy mindez összesen 500 ember érint, ehhez pedig az állam is segítséget nyújt. Utóbbi mondatát már Lombos István ellenzéki képviselő kérdésére válaszolta, aki azt firtatta, hogy miből lesz pénz a béremelésekre.

Gyenes Szilárd a Szövetség a Balassagyarmatiakért nevű baloldali ellenzéki tömörülés tagja viszont bejelentette: sok más okból, többek között a vasút rossz állapota, Nógrád vármegye gazdasági mélyrepülése miatt

Mi ezt a költségvetést nem fogjuk támogatni

– mondta Gyenes Szilárd. Hozzátette: rossz helyzetnek látja, hogy ma Magyarországon mindössze néhány százmillió forintnyi tartaléka van egy önkormányzatnak arra, hogy önálló fejlesztéseket indítson, miközben egy vadásztársaságnál milliárdos összegeket tudnak elrakni.

Csach Gábor úgy reagált: csodát valóban nem lehet tenni, de azért 2,5 milliárd forintnyi fejlesztést nem szabad lebecsülni. A polgármester magyarázatára Gyenes azt mondta: végül is igazat tud adni, de közben elfogynak az emberek, és romlik a szolgáltatások színvonala.

Gyenes az országgyűlési képviselő munkáját is kritizálta azért, mert miközben számos fejlesztés történik az adófizetők pénzén, addig

három-négy felújított szar vasúti kocsin kell utazni.

Gyenes Szilárd szerint Balla Mihály 30 évnyi parlamenti munkáját minősíti, hogy itt tart a térség – jegyezte meg a baloldali önkormányzati képviselő.

A költségvetési vitát lezáró végszavazáson a Fidesz-KDNP támogatta 7 szavazattal a költségvetést, az ellenzék 5 képviselője – Hajnal Sándorral együtt – tartózkodott ettől.

A béremeléseket januárig visszamenőlegesen érvényesíti az önkormányzat.