Hirdetések

Szlovákiai magyar fiatalok robbantanák fel a magyar közmédia zenei tehetségkutató műsorának színpadát. A Kingfishers rá akar érezni a mainstream által nyújtott olyan előnyre, amely felkapja őket és gyorsan teszi ismertté az együttest.

Ezért populárissá tették a metált, ami enélkül továbbra is csak egy szűk réteg kedvence lehetne. Ám ők arra vágynak, hogy ezt a műfajt széles közönség favorizálhassa, újító szándékuk pedig akár betalálhat.

Nagy Bálint az ipolysági Kingfishers együtt gitárosa a Megafon rádióban beszélt arról, hogy az ősszel Balassagyarmaton felvett Jégvirág című új dalukat követően elkészültek legújabb szerzeményükkel is. A Kócos árnyékkal már rövid távú tervük megvalósítására készülnek, ezért egy videóklip is forgattak hozzá.

Kingfishers: Kócos árnyék (forrás: youtube.com)

Ősszel sikerült nyernünk egy fesztiválon, amin az Esti Kornél frontembere volt a zsűri feje, és nagyon megdicsért minket. A nyereményünk egy koncertlehetőség volt, ami jó bemutatkozás a szélesebb közönség előtt. Ami ennél is nagyobb ismertséget adhat, az A Dal, ami egy elég nívós verseny, reménykedünk benne, hogy be is tudunk kerülni.

– mondta az együttes gitárosa. Eközben dolgoznak kislemezünkön, amin vadonatúj dalok jelennek meg majd, várhatóan nyáron. A Kingfishers koncerteket is ad, és annak ellenére, hogy mindössze néhány saját daluk van, nem játsszák ismert előadók zenéit, mégis szívesen fogadják őket a szervezők.

Nagy Bálint elsőként a Megafonban árulta el közelgő meglepetésüket:

Aki hallgatja most a Megafont, az megtudja, hogy egyik dalunk jó meglepetés lesz, eléggé mai, poppos, trappes, és jazzes akkordokkal megspékelt, angol változatban csináljuk meg, ennyit már most elárulhatok.

A műsorvezetők arra is rákérdeztek, hogy szlovákiai magyar együttesként foglalkoznak-e azzal, hogy szlovák nyelven tegyék elérhetővé műveiket. Nagy Bálint azt mondta: eddig nem volt törekvésük a szlovákra fordítás, mert ők leginkább Magyarországon vannak jelen, iskolába is ide járnak, emiatt a magyar kötődésük erősebb.