Hirdetések

A balassagyarmati rendőrök vádemelést javasolnak a 19 éves őrhalmi lakossal szemben.

Hirdetések

Mint korábban beszámoltunk róla, a férfi 2022. szeptember 20-án a kora délutáni órákban Balassagyarmaton sétált, amikor leszólított egy 14 éves fiatal fiút és tőle pénzt kért azzal az indokkal, hogy a buszra nincs elég összeg nála. A sértett beszélgetésbe elegyedett a terhelttel, majd részére 500 forintot átadott. Ekkor a 19 éves férfi a pénztárcából további 5000 forint készpénzt vett ki és azzal tovább akart indulni, de a sértett útját állta, ezért őt az őrhalmi lakos megütötte és a pénzzel elfutott. A balassagyarmati nyomozók a széleskörű adatgyűjtés eredményeként a férfit rövid időn belül beazonosították és őt a rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a bűncselekmény elkövetése után pár nappal el is fogták.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A nyomozás vizsgálati szakaszát a hatóság tagjai befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére átadták.