Hirdetések

Kellemetlen és botrányos is volt egyszerre Joe Biden kelet-európai látogatása. Botladozó, fáradt amerikai elnök, megrendelt és eljátszott légiriadó, és újabb amerikai támogatás a háború folytatásához.

Világszerte számos kritika jelenik meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének e heti ukrajnai látogatása miatt. Az amerikai elnök utazása hazájában azért lett kínos, mert közben február elején egy vasúti katasztrófa történt Ohio és Pennsylvania határán, East Palestine városnál, amely jelentős természetkárosítással és környezetszennyezéssel járt, de a napok óta tartó üggyel – a helyi média beszámolója szerint – nem foglalkozik Joe Biden. A 150 kocsiból álló, veszélyes vegyi anyagokat szállító szerelvényből 38 borult fel, a környék élővilága teljesen elpusztult, de a szállított áruról, a környezeti hatásokról egyelőre nem adtak ki hírt, minden esetre mintegy 2000 embert evakuáltak.

Amerika modern kori csernobili katasztrófája zajlik most. (fotó: CNN)

Közben Ukrajnába érkezése után olyan háborús légiriadót rendeltek el, amelynek nem volt valóságalapja, vagyis Joe Biden „tiszteletére” Kijevben menekülésre kényszerítették a civileket, akik óvóhelyekre szaladtak az utcákról. Később derült ki, hogy napok óta nincs fenyegetettség a városban – közölte a CNN, az amerikai elnök érkezésekor bemutatott légiriadó valótlan volt.

Biden Ukrajnába már megfáradva érkezett, előtte több videó is megjelent arról, hogy előzőleg, Varsóban is elesett a repülőgépre vezető lépcsőn, ahogyan máskor is zavartan és botladozva járt-kelt nyilvános eseményeken. A 80 éves amerikai elnök romló állapotáról már többször jelent meg hír.