Hirdetések

Zavarba jött Balassagyarmat polgármestere a városi önkormányzat képviselő-testületi ülésén, amikor a napirendek sorában saját, ez évi szabadságolási tervét kellett jóváhagyni. Jogilag is megkérdőjelezhető döntés született az ügyben. Az ellenzék közbeszólt.

Hirdetések

Jogszabályi kötelezettség Balassagyarmat polgármestere éves szabadságtervének jóváhagyása, amelyre az önkormányzati képviselő-testület illetékes. A mai ülésen tárgyalt napirendi pont kapcsán Csach Gábor polgármester azt mondta: ez egy szokásos kötelezettség, formalitás.

Nem így gondolta Lombos István, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület képviselője, aki átnézte a polgármester igényét, és úgy találta, hogy júniusban nem helyes, ha szabadságot vesz ki a város vezetője, úgyhogy humoros hozzászólásában azt mondta:

Nem értek egyet, kérem, hogy a polgármester úr egész júniusban maradjon a városban!

Csach Gábor városvezető ekkor kizökkent a szerepéből és zavarodottságában elfelejtette a Lombos által mondottakat módosító javaslatként értelmezni, amire már csak a végszavazás után – a szabadságigény mindenki által történt elfogadását követően – jött rá. Végül nem szavaztak erről ismétlőleg.

Hirdetések