Hirdetések

A vármegye területén tartott közlekedésbiztonsági ellenőrzés során a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közlekedésbiztonsági akció keretén belül kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatának ellenőrzésére.

Fotó: police.hu

A szabálysértések felderítése és bizonyítása érdekében munkatársaink szolgálati gépjárművekben elhelyezett menetrögzítő és kézi kamerákat is alkalmaztak, valamint a levegőbe emelt drónnal is rögzítettek ilyen jellegű szabálysértéseket.

Fotó: police.hu

Az egy hetes célirányos ellenőrzés során az egyenruhások összesen 616 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, 572 járművezető és 44 utas nem kapcsolta be a biztonsági övét. A rendőrök 21 alkalommal intézkedtek a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt, míg pozitívan tapasztalták, hogy a motorkerékpárosok minden esetben viseltek bukósisakot.

Forrás: youtube.com