Hirdetések

A közönség mindenhol ugyanaz, de úgy érzi, hogy egyelőre megfejthetetlen okból kulturálisan érzékenyebbek Balassagyarmaton, mint az ország más helyén – mondta Jammal, vagyis Fekete János zenész. A fiatal dobos egy országos művészeti programsorozat részeként járt az egyik középiskolában.

Hirdetések

Jammal a Megafon Szóda című vasárnap délutáni adásában beszélt arról, hogy a KultUp országos színházi roadshow keretében zenék és versek kapcsolatáról tartott előadást a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium diákjainak. A program egyben kísérleti műhelymunka is volt, ami – a tapasztalatokat figyelembe véve – az oktatást segítő élménypedagógiai elemként jelenhet meg a középiskolákban a későbbiekben.

Például képzeljük csak el, milyen zenét választanánk a Nemzeti Dalhoz! Ha csak a hangulat szerint keressük a zenét, már az is sokat elárul az ember személyiségéről. Könnyen kiderül, hogy egy vers elemzése valósul meg a zenével együtt, sőt, talán több diáknál az is megfigyelhető, hogy zenével nem csak könnyebben, hanem szívesebben is tanulja meg a művet.

– mondta Jammal a Megafonban.

Jammal lelkesen beszélt arról is, hogy koncerteknek köszönhetően sokszor jár Balassagyarmaton, és több ismerőse is van, akivel kapcsolatot tart. Mint mondta: a Balassiban töltött nap után jutott eszébe, hogy Balassagyarmaton mindig érez egy különösen pozitív hangulatot, úgy látja, mint ha az országnak ebben a részében érzékenyebbek lennének a fiatalok a kultúrára. Hozzátette: ez egy jó érzés, és szeretné mielőbb megtudni a magyarázatot arra, hogy miért jó ebbe a városba járni.

A KultUP balassagyarmati helyszínén drámajáték, szünetszínházi előadások, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság klasszikus zenei programja is műsoron volt, a foglalkozásokon több mint 500 diák vett részt.

Hirdetések