Hirdetések

Az elmúlt héten is volt olyan gépjárművezető Nógrád vármegye útjain, aki a megengedett sebességet jelentősen túllépve közlekedett.

Folyamatosak az ellenőrzések a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Ennek során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szabályszegő járművezetőket – köztük a gyorshajtókat is – kiszűrjék a forgalomból.

Nem győzzünk elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás, mint szabályszegés kiemelten balesetveszélyes, ezért a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megelőzési célzattal rendszeresen hírt ad a vármegye közútjain történt kiemelt sebességtúllépésekről.

Az elmúlt héten, 2023. február 20-án 15 óra 4 perckor közlekedett a 21-es számú főúton az a gépjárművezető, aki a megengedett 110 km/h sebességet túllépve 198 km/h sebességgel közlekedett. A rendőrök a járművezetővel szemben 130 000 forint közigazgatási bírságot és 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.