Hirdetések

A Regőczi Alapítvány idén is folytatja a munkát, támogatunk minden Covid-árvát, aki hozzánk fordul – hangsúlyozta Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke kedden Budapesten, miután férjével, Áder János volt köztársasági elnökkel együtt elhelyezte az emlékezés virágait Regőczi István atya sírjánál, „az Isten vándora” halálának tizedik évfordulóján.

Herczegh Anita a Kútvölgyi Engesztelő Mária-kápolna kertjében található sírnál azt mondta, nem véletlenül választották Regőczi Istvánt az alapítvány névadójául; nagyon tisztelik őt, hiszen az egész életét az árvák, az elhagyottak, a rászorulók segítésére fordította. Hozzátette: szeretnének méltóvá válni hozzá, és remélik, hogy a munkájukban olyan sikeresek lesznek, mint az atya, aki mindig talált támogatókat. Kifejtette: az alapítvány minden lehetséges eszközzel segíti a Covid-árvákat a rászorultság függvényében, felmérve anyagi helyzetüket. Részben pénzzel támogatják őket, de nagyon fontosnak tartják a nyaraltatást és a kulturális programok biztosítását is.
Herczegh Anita felhívta a figyelmet arra, hogy még a tavalyi évben is emelkedett a Covid-árvák száma, amely így elérte az ezerhatszázat, és van köztük 2022-ben született gyermek is. Az ezerhatszáz gyermek több mint tíz százaléka hat éven aluli, tehát még nagyon sokáig lesz feladata az alapítványnak – mutatott rá.