Hirdetések

A Nógrád vármegyei rendőrök Bátonyterenye – Kisterenye városrész – belterületén vonták ellenőrzés alá azt a személygépkocsit, amelynek utasterében közel egy tucat migráns tartózkodott.

Hirdetések

A Bátonyterenyei, a Pásztói és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján 2023. február 28-án 2 óra 55 perckor Bátonyterenye, Kisterenye városrészében ellenőrizték azt az osztrák hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit, amelyet egy 43 éves cseh állampolgár vezetett. A rendőrök a jármű átvizsgálása során, annak utasterében és csomagtartójában 10 fő magát szír, és 1 fő magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni

Fotó: police.hu

A rendőrök a 43 éves embercsempészt és a 11 fő külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a cseh állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Hirdetések