Hirdetések

Nem misére látogatott egyetlen alkalommal sem egy 18 éves fiatal Erdőkertesen. A gyanú szerint háromszor lopott az egyházi épületből.

Hirdetések

A veresegyházi rendőröket riasztották Erdőkertesre a helyi templomhoz 2023. február 26-án délután. A templomépület alagsori ablakát ismeretlen kifeszítette, egyik alkalommal két laptoppal, míg másnap egy szintetizátorral bátorkodott távozni.

Fotó: Police.hu

A helyi rendőrök minden követ megmozgattak, – nem hiába -, pár óra alatt azonosították ki lehetett a tettes. A 18 éves helybéli D. Józsefért már a bejelentés napján indultak, otthonában bilincselték és előállították. Mielőtt az ügy végére pont került, kiderült, hogy a fiatal már korábban is „tiszteletét tette” a templomban, akkor egy számítógépet vitt el. A rendőrök a lopott értékeket egytől-egyig megtalálták és lefoglalták, azóta azok visszakerültek eredeti helyükre.

A férfi kihallgatásán mindhárom lopást beismerte, tettére egyértelmű magyarázattal nem szolgált. Megbánást tanúsított és ígérte: „soha többet nem fogok ilyet csinálni.”

Fotó: Police.hu

Vele szemben a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.