Hirdetések

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették azt a nőt és két férfit, akik Egyházasgerge településen és annak külterületén követtek el lopás bűncselekményeket.

Hirdetések

A nyomozás adatai alapján a 20 és az 54 éves Egyházasgergén élő férfi 2023. január 4. és január 5. között a településen egy parkoló gépjárműhöz ment és annak katalizátorát megkísérelték kiszerelni és ellopni. Tettük azonban nem járt sikerrel, mivel azt kiszedni nem tudták, így az alkatrészt hátrahagyva a helyszínről távoztak.

A fiatalabb férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy február 21-ét megelőzően Egyházasgerge külterületén található vadkár védelmi villanypásztorhoz tartozó akkumulátort és adaptert lopta el közel 150.000 forint értékben.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két férfi és a Mátramindszenten élő 34 éves nő Egyházasgerge településen és annak külterületén további vagyon elleni bűncselekményeket követtek el az utóbbi időben. A hatóság tagjai a terhelteknél megtartott kutatás alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket megtalálták és lefoglalták.

A salgótarjáni nyomozók a két férfit és női társukat elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrkapitányság munkatársai a három terheltet őrizetbe vették és a 20 éves férfi vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.