Hirdetések

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a becstelen megtalálót, aki a talált pénztárcát nem adta vissza tulajdonosának.

Hirdetések

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. március 2-án, miszerint Balassagyarmat egyik bevásárló áruházában egy 51 éves nő vásárlást követő fizetés után a kasszától való távozáskor pénztárcáját kabátja zsebéből kiejtette, amelyet egy ismeretlen nő felvett és eltulajdonított. A sértett a pénztárca elvesztését a közeli buszmegállóban vette észre, ahonnan az üzletbe visszament, és a biztonsági személyzettel a kamera felvételét visszanézve a rendőrségre a lopással kapcsolatban bejelentést tett.

Fotók: police.hu

A nyomozók sikeres adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy 36 éves dejtári lakos, akit még aznap otthonában igazoltattak. Az elkövető a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a pénztárcát az üzletben találta, amelyet ő felvett és magával vitt. A bolt épületén kívül a zsákmányát felületesen átvizsgálva abból 7.000 forint készpénzt kivett, és a tárcát a benne lévő személyes iratokkal, bankkártyákkal és egy rejtett zsebben lévő 10.000 forintos bankjeggyel a helyközi buszállomás egyik szeméttárolójába dobta, ahol a hatóság tagjai azt hiánytalanul megtalálták. A terhelt a kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte.

Hirdetések