Hirdetések

A szécsényi rendőrök elfogták azt a 19 éves férfit, aki lopási szándékkal három alkalommal tört be ismerősei lakóházába.

A 19 éves pilinyi lakos 2023. január 18. és február 2. közötti két alkalommal ment be a lakóhelyéhez közeli ismerősének a felújítás alatt álló lakóingatlanába. Az épületből először szerszámgépeket lopott el több mint 60.000 forint értékben. Később a fiatal a lakáshoz visszatérve kávéfőzőt, márkás szeszes italokat és kézifúrót vitt magával közel 200.000 forint értékben. A lopott tárgyakat a terhelt a vármegyeszékhelyen értékesítette. 

Fotó: police.hu

A fiatal férfi február 11-én az esti órákban egy másik endrefalvai ismerőse lakásán kopogtatott látogatási céllal.  A házban azonban senki nem volt, így a férfi az ajtót befeszítve oda bejutott, és ott kutatást végzett. A keresése nem volt eredménytelen, ugyanis arany ékszereket, karórákat, készpénzt, mobiltelefont és elektromos cigarettát talált, és a magához vett 450.000 forint értékű zsákmányával sietve távozott. A településen egy pizzéria mögötti füves területen elrejtőzve átnézte az ellopott tárgyakat, amelyből a mobiltelefont és az elektromos cigarettát eldobta, azonban a többi értéket 30.000 forintért egy helyi férfinek még aznap eladta.

Fotó: police.hu

A hatóság tagjai a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították, elfogták, majd előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a pilinyi lakost. A terhelt a bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban teljes körű beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.