Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A szécsényi rendőrök őrizetbe vették azt a 37 éves nógrádszakáli lakost, aki ismerőseinek adott el új pszichoaktív anyagot.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat a 37 éves férfi ellen, ugyanis megalapozott a gyanú arra nézve, hogy 2023 januárjától márciusáig több nógrádszakáli ismerősének adott el olyan szert, amely az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat alapján N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. Az átadások alkalmával a vásárlók az átvett anyag ellenében készpénzzel, használati tárgyakkal, illetve a gyanúsított részére nyújtott szívességekkel fizettek. 

Fotó: police.hu

Az eredményes rendőri munkának köszönhetően a kereskedelem nem volt hosszú életű, ugyanis 2023. március elején a szécsényi rendőrök a 37 éves Nógrádszakálon élő férfit elfogták, előállították, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi ugyanezen bűncselekmény elkövetése miatt korábban már volt büntetve, azonban ez sem tartotta vissza őt az újabb törvényellenes cselekmény elkövetésétől, így a hatóság tagjai előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen.

A fogyasztókkal szemben a nyomozók szintén eljárást indítottak.

Hirdetések