Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szervezésében Balassagyarmaton került megrendezésre a napokban az a nagyszabású sportrendezvény, amelyen a város négy oktatási intézményének diákjai mérték össze ügyességüket.

Hirdetések

A rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2023. március 20-án a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban tartották meg a „Legyen a sport a szenvedélyed!” című bűnmegelőzési sportvetélkedőt. A szervezők a versenyre a balassagyarmati középiskolák diákjaiból álló 5 fős csapatok jelentkezését várták, amelyre négy középfokú oktatási intézmény nevezett, iskolánként két csapattal.

A rendezvényt Belovai Róbert rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, majd a nyolc csapat különböző ügyességi versenyszámokban mérhette össze tudását. A diákoknak nyolc fordulót kellett teljesíteniük a megmérettetésen, így a kerékpáros ügyességi pálya mellett a lézeres lövészetben és az íjászatban is kipróbálhatták tudásukat, de az evezőpadon és a kettlebellel végzett gyakorlatok is komoly kihívást jelentettek a diákoknak.

A sportvetélkedőn résztvevő csapatok közül az első helyezést a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola PAKS nevű csapata érte el, második lett a Balassi Bálint Gimnázium SPÁRTAIAK elnevezésű csapata, míg a harmadik helyen szintén a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola SZÉPFIÚK nevet viselő csapata végzett.

A versenyen résztvevő diákok számára a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzója adott tájékoztatást a 10 hónapos rendőrjárőr képzésről, valamint a szerződéses határvadász hivatásról is részletes felvilágosítással és tájékoztató kiadványokkal szolgált.

Fotó: police.hu