Hirdetések

A bátonyterenyei rendőrök elfogták azt a 26 éves mátraverebélyi lakost, aki folyamatosan meglopta közeli hozzátartozóját és ellene korábban még rablást is megkísérelt elkövetni.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2023. március 12-ét követően több alkalommal felkereste idős rokona mátraverebélyi lakatlan házát, amelyek során onnan közel 200.000 forint értékben lopott el különböző háztartási és konyhai műszaki eszközöket. Az eltulajdonított tárgyakat a férfi eladta és a pénzt megélhetésére fordította.

Megállapítást nyert az is, hogy a férfi, aki korábban az idős hozzátartozójával együtt lakott a mátraverebélyi családi házban, egy alkalommal pénzt is kért a sértettől, azonban az asszony annak átadását elutasította. Ekkor a feldühödött férfi az ágyon fekvő idős nő fejét a párnára szorította, így próbált meg nyomatékot adni követelésének, azonban nem járt sikerrel, így a szépkorú asszonyt annak könyörgésére elengedte.

A bátonyterenyei nyomozók a mátraverbélyi lakost elfogták, előállították és rablás bűntett kísérlet, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A terhelt a bűncselekmények elkövetését elismerte.