Hirdetések

Nem rongálható senki tulajdona büntetlenül. Egy váci nyomozót is választott áldozatai közé egy 29 éves váci férfi – a sértett kollégái elfogták.

Egy otthona közelében lévő parkolóban állította le autóját egy váci rendőr 2023. március 12-én. Mikor visszatért járművéhez látta, a kerekek laposak – valaki mindegyiket kiszúrta. Egy másik címen leállított kocsit is hasonló állapotban talált gazdája aznap. Erős volt a gyanú, egy tettest kell keresni. Azonosítása, elfogása rövid idő alatt megtörtént.

Fotó: police.hu

A 29 éves K. Bence másnap délután már a rendőrségi kihallgatóban ült. Nem tagadta, mindkét autó kerekeit ő intézte el. A több százezer forintos károkozást elismerte, ám saját bevallása szerint sem tudott értékelhető választ adni a „miért?” kérdésre. Az egyik rongálására – állítása szerint ittas állapota miatt – nem emlékezett, a nyomozóéra annál inkább. Ismerte őt, tudta, hol lakik, milyen kocsija van. Elmondása szerint haragudott és bosszús volt a rendőrre, mert személyesen akart vele beszélni, de nem jött össze a találkozó. A parkolóban álló autójához lépett, majd késével kiszurkálta a kerekeket – utólag már bánta.

Forrás: youtube.com

Vallomásában említést tett egy tavaly decemberi eseményről: egy pakkot rakott a nyomozó kocsijának ablaktörlő lapátjába gyűrve. Az összehajtogatott bankjegy kábítószergyanús anyagot rejtett, azóta az igazságügyi szakértő megállapította, a zöld növényi anyag delta-9-THC-t tartalmazott. Ebben az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása vétségének gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozás során szükségesnek látja – többek között – a férfi igazságügyi elmeorvos szakértői vizsgálatát.