Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség eredményes közvetítői eljárás után megszüntette a büntetőeljárást az ellen a 28 éves férfi ellen, aki a Héhalom melletti búzaföldeken károsította meg a vetést gépkocsijával.

A férfi 2022. március 14-én délután Héhalom határában őszi búzával bevetett mezőgazdasági területekre hajtott a gépkocsijával, melynek hátsó részét közel egy órán keresztül folyamatos túlkormányzással csúszásban tartotta. A drifteléssel a mintegy 5 cm magas növényeket a földből kiforgatta, ezzel a két érintett földtulajdonosnak 350.000, illetve 175.000 forint kárt okozott.

A sofőrt két rendbeli rongálás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vele szemben a Pásztói Járási Ügyészség 2022 nyarán az eljárást 6 hónapi időtartamra felfüggesztette, egyúttal az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A terhelt a közvetítői eljárás során a sértetteknek a bűncselekménnyel okozott sérelmet – a közöttük létrejött megállapodás alapján, a sértettek által elfogadott módon és mértékben – jóvátette, a közvetítői eljárás így eredményre vezetett.

Ezért az ügyben bírósági eljárás lefolytatására nem volt szükség, a sértetteknek vádemelés nélkül, rövid időn belül megtérült a káruk, az elkövető pedig megbánó magatartása és a kár megtérítése miatt mentesült a büntetőjogi felelősségre vonás alól, ugyanis az eljárást az ügyészség megszüntette.

Hirdetések