Hirdetések

Pösténypuszta területén tartóztatták fel a balassagyarmati rendőrök azt a kisteherautót, amely rakterében 23 illegális migráns bújt meg.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai migrációs ellenőrzést tartottak 2023. március 21-én a reggeli órákban, amikor 6 óra 53 perckor Pösténypuszta belterületén ellenőrzés alá vontak egy cseh forgalmi rendszámú tehergépkocsit. A saját észlelés alapján történő igazoltatás sikerrel járt, ugyanis a 33 éves cseh állampolgárságú férfi által vezetett teherautó csomagterében 23 illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Fotó: police.hu

A balassagyarmati és a szécsényi rendőrök a cseh embercsempészt, valamint a 23 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétel mellett – büntetőeljárást indítottak.