Hirdetések

Talán nincs is olyan ember Balassagyarmaton, akinek ne lenne valamilyen érintettsége a Kiss Árpád Általános Iskolával – véli az igazgató. A nagy múltú intézmény idén is arra törekszik, hogy a szülők a legöregebb gyarmati általános iskolát válasszák gyermekük számára.

Gálné Persze Katalin szerint a beiratkozási kampány szinte mindenhol az intézmények profiljának hangsúlyozásával történik, ami a Kiss Árpádra is igaz, de ez az iskola Balassagyarmat számára kiemelten fontos:

Mert a testvére is idejárt és elégedett volt vele. Mert a nagymamája is ebbe az iskolába járt, hiszen közel 150 éves intézményről beszélünk. És Balassagyarmaton nincs olyan család szinte, amelynek valamelyik felmenője ne ebbe az iskolába járt volna és kedvező tapasztalatokkal bír.

Hozzátette: nyugodt légkört tudnak biztosítani a gyerekeknek, szakmailag felkészült pedagógusok alkotják az iskolát, és nem utolsó helyen áll a Palóc Liget gyönyörű környezete is a belvárosi intézmény szomszédságában.

Az óvodások számára szervezett bemutatkozó napon rövid bemutató tartott az iskola tanárnőiből álló Csalogató Együttes, valamint bábszínházi előadáson és néptáncfoglalkozáson is részt vettek a gyerekek.