Hirdetések

Tavaly 19 versenyszakág volt, amelyben Európa- vagy világbajnoki érmet sikerült szerezniük magyar sporthorgászoknak – emelte ki a Nemzeti Sporthíradónak nyilatkozva Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke a X. Nemzeti Horgászsport Gálán és Támogatói Banketten.

Hirdetések

 A 2022-es a legjobb éve volt a MOHOSZ-nak, és a Gödöllő Királyi Kastélyban rendezett szerdai eseményen az eredményeket, illetve a sporttámogatási rendszert értékelték, emellett a legjobbakat díjazták.

Az elnök beszélt arról, hogy a szövetség 800 ezer taggal rendelkezik, és 29 versenysport szakág van Magyarországon, amelyek képviselői megmérkőznek az édesvízi halfogás versenyein itthon és külföldön.

A tavalyi év kicsit furcsa volt, Covid után, háborús helyzetben meg az aszályos időjárásban kellett megtartanunk a versenyeket. Több olyan verseny is volt, melyet Ukrajna rendezett volna, de a háború miatt rendezőt kellett váltani. Mi is elvállaltunk egy versenyt.

– idézte fel Szűcs Lajos.

Hangsúlyozta, hogy 2022-ben 19 olyan versenyszakág volt, amelyben Európa- vagy világbajnoki érmet nyertek magyar sporthorgászok, emellett pedig a casting (céldobó) szakágnak, amelyből az év sportolója díjazott is kikerült, még plusz öt versenyszámban sikerült érmet szereznie.

Nagy várakozással indultunk neki az évnek, azt gondoltuk, hogy a 2021-es évet nagyon nehéz lesz túlszárnyalni, hiszen abban az évben 18 versenyszámban sikerült érmet szerezni. Ehhez képest jobb eredményt értünk el.

– folytatta az értékelést.

Mint mondta, ahhoz, hogy a későbbiekben is jöjjenek a hasonló sikerek, arra van szükség, hogy minél több fiatal kezdjen el sporthorgászni és a több mint háromezer versenyzői kártyával rendelkező sporthorgász „olyan kitartó és következetes munkát végezzen el, mint az elmúlt évben tette”.

Forrás: MTI

Hirdetések