Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt két Kelet-nógrádi férfi ellen, akik Mátraverebélyben, egy buszra várakozó férfit akartak kirabolni, akinek sikerült elmenekülnie, de eközben a segélyhívót is felhívta, így a két útonállót elfogták.

Hirdetések

A vád szerint a két férfi 2022. július 28. napján, délután, a Mátraverebélyt átszelő 21. számú főúton található buszmegállóban felfigyelt a buszra váró, padon ülő 41 éves sértettre. Pénzt kértek tőle, és amikor az elutasította a kérésüket, megfenyegették, erőteljesebben követelve a pénzét. A sértett megpróbált eltávolodni az agresszív férfiaktól, akik azonban utánamentek és továbbra is szétveréssel fenyegették.

A sértett félelmében az azon haladó járművek között átfutott az út másik oldalára, a vádlottak még ekkor is kiabálva azzal fenyegetőztek, hogy amennyiben visszamegy a buszmegállóba, megverik. Ezért felhívta a segélyhívót, a helyszínre érkező rendőrök pedig beazonosították és később elfogták az elkövetőket.

A 33 és a 21 éves férfit társtettesként elkövetett rablás kísérletével vádolta meg az ügyészség. A vádiratban mértékes indítvánnyal élt: az idősebb, jelenleg letartóztatásban lévő vádlott beismerése esetére 3 év 6 hónap szabadságvesztés és 4 év közügyektől eltiltás, bűnügyi felügyelet alatt álló társának pedig 2 év 6 hónap börtön és 3 év közügyektől eltiltás a vádirati indítvány. Bűnösségük megállapítása esetén együttesen kell viselniük az eljárás során felmerült 54.864 forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Hirdetések