Hirdetések

2023. marcuis 29-én délután egy idős férfi kérte a mentők gyors segítségét, mert rosszul érezte magát. Zavartan, nehezen érthetően beszélt és csupán az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt.

Hirdetések

Hiába próbálták visszahívni a beteget, már nem vette fel a telefont. Szobi bajtársaink perceken belül a bejelentő utcájához érkeztek, a férfit azonban nem találták.

Egyszer csak egy hangosan csaholó pulikutya jelent meg a mentőautó előtt, aki néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé. A kutya után indultak, miközben az többször is visszafordult és meggyőződött róla, hogy a mentők követik. A puli több száz méter múlva hirtelen megállt és nem engedte továbbhaladni a mentőautót.

Az életmentők alig hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjében fekve. Dorka kutyának hála bajtársaink azonnal megkezdhették az ellátását, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, Dorkának és a mentésben résztvevőknek gratulálunk.

Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat