Hirdetések

Még az egyenruhásokat is megdöbbentette annak a sofőrnek a felelőtlen közlekedési magatartása, akit április 1-jén kaptak lencsevégre Nógrád vármegyében a 22-es számú főútvonalon. A szabálytalan közlekedési mutatványokért a járművezető pár perc alatt 15 közlekedési előéleti pontot gyűjtött össze a maximális 18-ból.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vármegye útjain folyamatosan hajtanak végre közlekedési ellenőrzéseket annak érdekében, hogy a forgalomból kiszűrjék azokat a járművezetőket, akik a közlekedési szabályokat megszegve baleseti kockázatot jelentenek a többi közlekedőre nézve.

A rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály egyenruhásai 2023. április 1-jén civil szolgálati gépjárművel hajtottak végre ellenőrzést a 22-es számú főúton, amikor délelőtt 11 óra után pár perccel észlelték, hogy egy arra közlekedő személygépjármű vezetője a forgalom elől elzárt területen, bukkanóban a kanyarodósáv igénybevételével hajt végre előzési manővert. A sofőr azonban nem érte be ezzel a mutatvánnyal, ugyanis tovább haladása során a megengedett 90 km /h sebességet túllépve 190 km/h sebességgel közlekedett egészen Rétság város határáig.

Az egyenruhások a személygépkocsit megállították és a sofőrt intézkedés alá vonták, részére a sebességtúllépésért 200.000 forint közigazgatási bírságot és 8 közlekedési előéleti pontot, míg a szabálytalan előzésért 10.000 forint helyszíni bírságot és 7 közlekedési előéleti pontot szabtak ki.