Hirdetések

Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i bíróság előtt, miután kedden hivatalosan is vád alá helyezték.

Hirdetések

Az előző elnök elleni vádirat 34 vádpontot tartalmaz, köztük üzleti adatok meghamisítását.

Donald Trumpot kedden szállították át a manhattani Trump-toronyházból a bíróságra, miután a nyomozók hivatalosan letartóztatták. Nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla az ilyen esetben megszokott gyanúsítotti fotó sem.

A tervek szerint ügyvédje hamarosan sajtótájékoztatón ismerteti a védelem álláspontját.

Donald Trump az Egyesült Államokban az első volt elnök, aki ellen bűnvádi eljárás indult bíróságon.

A vádemelés alapja az a gyanú, hogy Trump jelentős összeget fizetett ki egy színésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején, hogy hallgasson a viszonyukról.

Az ügyben 2019-ben az ügyészség nem kezdeményezett vádemelést, és tavalyelőtt az Egyesült Államok szövetségi választási bizottsága is elutasította azt. Csak azt követően került rá sor, hogy tavaly hivatalba lépett Alvin Bragg, New York megye demokrata párti kerületi ügyésze, és újabb vizsgálatot folytattak le.

Az ügy hátteréről szóló sajtójelentésekben felhívják a figyelmet arra, hogy az eljáró ügyész választási ígéretei között szerepelt Donald Trump bíróság elé állítása.

Forrás: MTI

Hirdetések