Hirdetések

Befejeződött az Idősek Klubjának felújítása a Nógrád vármegyei Pásztón; az idős és demens embereket fogadó épületet korszerűsítették, akadálymentesítették, és az ellátáshoz új eszközöket szereztek be.

Hirdetések

A beruházásra 150 millió forint támogatást nyert el a városvezetés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” elnevezésű pályázatán – írták.e

A Csillag téren működő Idősek Klubjának épülete leromlott állapotú és infrastruktúráját tekintve elavult volt. A beruházás során kicserélték a tetőfedést és a nyílászárókat, hőszigetelték a homlokzatot, kifestették a belső tereket, új padló- és falburkolatok készültek, valamint teljesen felújították az épületvillamossági és épületgépészeti rendszereket.

Emellett akadálymentessé tették az épületet és vásároltak egy 9 személyes kisbuszt. Hozzátették, hogy ez a nappali ellátásban részesülő, fogyatékossággal élő és mozgásukban korlátozott idősek szállításakor nagy segítséget jelent.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Forrás: MTI