Woman purchasing a packet of meat at the supermarket
Hirdetések

Az ársapkák április 30-a utáni fenntartását szorgalmazta az MSZP alelnöke szerdán.

Hirdetések

Korózs Lajos a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss inflációs adataira reagálva azt mondta, márciusban sem csökkent érdemben az infláció, Orbán Viktor miniszterelnök január óta háromszor vette vissza a januári béremeléseket és a nyugdíjemelést.

Hozzátette: a kormányfő visszavette az emeléseket a hiperinflációval, a világbajnok áfával és a kiskereskedelmi adóval.

Emlékeztetett arra, hogy a fogyasztói árindex egy év távlatában 25,2 százalékkal nőtt, míg a nyugdíjasinfláció ennél is nagyobb mértékben, 26,7 százalékkal emelkedett.

Az ellenzéki politikus szerint borzasztóan drágák azok a termékek, amelyekből az alacsony jövedelmű családok, a kisnyugdíjasok főznek. Ismertette azt is, hogy a gáz egy év távlatában majdnem 63 százalékkal, a tűzifa közel 56 százalékkal, a palackos gáz több mint 51 százalékkal, az áram több mint 27 százalékkal drágult.

Korózs Lajos azt mondta, április végén a kormány meg akarja szüntetni az ársapkákat, de az MSZP szerint nem szabad megszüntetni azokat, sőt újabb termékekre kell kiterjeszteni.

Sürgette az alapvető élelmiszerek áfájának nulla százalékra csökkentését, a kiskereskedelmi különadó eltörlését, a kisboltok kompenzálását az ársapkák miatt.

Forrás: MTI